kengkawan :)

Sunday, September 11, 2011

sambungan entri aritu .. tp yg aritu dah di delete :)

************************************************************************************************************************************************


Beberapa pelajar ditahan oleh guru disiplin atas kesalahan mengukir nama di lengan.Macam buat tatu la jugak kirenye. Tidak sakit ke? Si 'dotdot' pulak nampaknya  tak ada kat perhimpunan tadi. Ambil mc kot.

  Aku pun tak rasa nak join assembly hari ini.Perut tiba tiba je rasa lapar. Kantin pun kebetulan dah bukak,apalagi jom jom jom jom makan makan.

                sekadar hiasan
 Memang clear kantin time ni . Takda orang langsung, tinggal makcik kantin je. Lepas bungkus air dengan mee goreng aku terus keluar mencari port.'' Nak makan kat dalam kantin ni macam tak sedap pulak bila cikgu2 lain tengok,baik makan ngan pakcik alil si tukang kebun tu. Lagi syok, boleh sembang sembang dengan dia nanti'' getusku dalam hati.

 Dalam perjalanan ke port baik 2 aku ternampak satu kelibat yang aku cuba usha2 kat assembly tadi .Si dotdot . Apa pulak dia buat sorang2 kat belakang stor tu . Aku perlahan lahan pergi dekat,sampai satu bunyi pun xkluar.Dah macam solid snake dalam game metal gear solid la pulak aku ni.

sekadar hiasan . 5 bersaudara dari turki < bersyukurlah dgn ape yang kita ada >

 `Tak payah nak buat gaya komando sangat la cikgu,dari td lg saya dah nampak’ kata dotdot separa berbisik.Aku tergamam,baru nak buat buat garang tadi.

Kenapa tak join assembly?

Malas la!cikgu pon sama , Nape tak join

  Aku terdiam sekejap sebelum perbualan diteruskan sampai  mee goreng yang aku beli tadinya  dah jadi sejuk. Banyak perkara yang dotdot cakap,sampai certain thing tu aku tak paham,maklumla bahasa orang muda muda ni lain. Jadi,anggukkan aje lah.Aku yang nak makan tadi lastly join sekaki jadi mat longkang ari ni. Dulu time aku sekolah macam ni lah jugak,cari ketenteraman sorang2 .Nak ponteng kang mak bising pulak.

.....loceng berbunyi. Menghentikan perbualan kami.

``errr cikgu !'' . Aku menoleh .

''Terima kasihla cikgu sebab x bagitau kat pak misai tu yang saya ponteng kat sini. Teruk saya kena kalau dia tau.Terima kasih ya.'’


`entahla ..Saya pun tak tahu .Sama ada telah menolong awak ataupun sedang merosakkan awak sebenarnya.’balasku sebelum beredar pergi....                                                                                              
                                                                                             

                                                                                             to be continued INSYAALLAH..
********************************************************************************



< haha! klau ade yang bace , sy ucapkan terima kasih............ PEACE LOVE n RESPECT uols >
Comments
4 Comments

4 juta komen:

Acik said...

uhhh ... kena antar ke tapak assembly budak tadi tu! or, rotan jer! uh, garang betul ler acik ni, kan!

Yumida said...

wah...jln crita yg menarik! insyaAllah akan sntiasa d folow...

done following u...

CaYe Cik iLa said...

da polow da...kekeke

ahmad said...

huhu ~ ade gak yang bace .. tq2